Grøn lakseroulade med spinat

Printer venlig version
Grøn lakseroulade med spinat

Beskrivelse

Grøn lakseroulade med spinat er mindst ligeså flot at se på, som den er velsmagende. Den er derfor et oplagt valg, hvis du venter gæster og gerne vil imponere dem med en rigtig flot forret, der oven i købet er relativt hurtig og nem at lave.

Ingredienser

225gLaksefilet (flået)
300gFrisk spinat
4 Æg (adskilt i hvider og blommer)
50gParmesan (fintrevet)
4spskCreme fraiche
2 Tomater (uden kerner, hakket)
2spskFriske krydderurter (fx purløg, persille eller dild)
1drysSalt og friskkværnet peber
200gFlødeost
Til
Personer
Tilberedningstid30 minutter

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en ca. 20 x 30 cm firkantet, lavkantet form med bagepapir og smør det med lidt vegetabilsk olie.

2. Vask spinaten grundigt og damp den i lidt vand i cirka 5 minutter. Hæld vandet fra, vrid det overskydende vand ud af spinaten og snit den fint. Lad den køle af til stuetemperatur.

3. Hæld spinaten i en stor skål og bland den sammen med æggeblommerne. Tilsæt revet ost og smag til med salt og peber.

4. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem ind i spinatblandingen. Hæld det hele i bagepapirsformen og sørg for at blandingen fordeles jævnt i hele fadet. Bag spinatblandingen i 10-12 minutter og bag på samme tid laksen i 8-10 minutter.

5. Vend den bagte spinatblanding ud på et stort stykke bagepapir og lad den køle af. Lad også laksen køle af og skær den derefter ud i flager med en gaffel.

6. Pisk flødeost og creme fraiche til det har en glat og cremet konsistens. Tilsæt lakseflager, tomater og krydderurter og smag til. Fordel laksecremen over spinatblandingen og rul det hele til en roulade. Pynt med hakkede krydderurter og stil lakserouladen på køl til servering.

Kan lakserouladen fryses

Kan lakserouladen fryses ? Da vi skal være 25 personer. Vil det gøre det lidt letter at kunne lave det nogle dage før.

Da den indeholder spinat vil

Da den indeholder spinat vil jeg ikke anbefale nedfrysning.

Mvh

Rasmus

Husk at "dejen" -

Husk at "dejen" - ægge/spinatmassen  skal være mere end 20 x 30 cm v. F.eks 10 personer, ellers er der for meget laksefyld, ellers er det fint at man lige kan lave om i opskriften tildelt antal personer man skal være. En stor bradepande måske.

Hej Hanne Tak for din

Hej Hanne

Tak for din kommentar. Desværre tillader systemet ikke, at der også bliver lavet om i beskrivelsen når man ændrer antal, så godt at du lige bemærker at man naturligvis skal tilpasse størrelsen af panden.

Mvh

Rasmus

Kan man bruge røget laks i

Kan man bruge røget laks i stedet? Uden at komme det i ovnen?

Det bliver noget helt andet

Det bliver noget helt andet og jeg ville ikke selv gøre det i denne opskrift, men jeg tror da det kunne smage meget godt! Hvis du prøver, så må du meget gerne skrive hvordan resultatet blev :-)

Mvh

Rasmus

Resultatet med røget laks er

Resultatet med røget laks er også fantastisk... Lidt mere "klistret" men en god smag, især med kaviar og lidt citron på toppen på en skive ristet brød :) 

Resultatet med røget laks er

Resultatet med røget laks er også fantastisk... Lidt mere "klistret" men en god smag, især med kaviar og lidt citron på toppen på en skive ristet brød :) 

Lyder virkelig lækker. Kan

Lyder virkelig lækker.

Kan den laves dagen før den skal spises?

Ja, den kan sagtens opbevares

Ja, den kan sagtens opbevares natten over tildækket i køleskabet.

Hej   En rigtig god

Hej

 

En rigtig god fremgangsmåde og sikker succes blev det til . Ekstra laksefyld ved siden af citroen, og nogle hjemmelavet kuvertflute til med en hjemmelavet smør tilsat lidt esragon.

 

Hej Henrik Jeg bliver helt

Hej Henrik

Jeg bliver helt sulten ved din beskrivelse af tilbehøret! Det lyder som en sikker vinder :-)

Mvh

Rasmus

Kan man lave den to dage før

Kan man lave den to dage før den skal spises? 

Hej - hvis man laver en

Hej - hvis man laver en roulade til 12 personer, hvor mange skiver kan man skære til hver person ved servering ? 

Hej.. der står at man også

Hej.. der står at man også skal lade laksen køle af???

Det lyder som en utrolig

Det lyder som en utrolig lækker opskrift, og rigtig fint at man kan gå i gang i god tid, så man ikke "stresser" lige op til gæsterne kommer.
Vi skla have den i aften som forret i vores nytårsmenu.
Jeeg kan se at det også er berørt længere nede i tråden, men næste gang jeg skla lave den vil jeg bruge en form som er større end de 20x30 der er nævt i opskriften. Jeg synes bunden er blevet for tyk, og den har været svær at rulle. Og på den måde har jeg også for meget fyld. Men det skal vi nu nok få brugt.

Godt nytår.....

Udgiv indhold
EmediateAd